joi, 25 noiembrie 2010

Stangluri de ciocolata

Si pentru ca mama este mare iubitoare de nuca,de ziua ei am facut si aceasta prajitura,pe care o am de pe blogul Laurei Sava,(am salvat-o de mult timp si acum i-a venit timpul,:))careia ii multumesc mult de tot,este un deliciu aceasta prajitura!!!!

Ingrediente pt foi:
8 albusuri
250 gr zahar pudra
250 gr nuci macinate sau alune macinate

Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180 C.
Albusurile se bat bine cu zaharul,apoi se adauga nucile macinate.Se tapeteaza tava cu hartie de copt,si se coc pe rand doua foi.Timp de coacere 20-25 minute.Se scoate foaia si se lasa la racit pe un gratar. Atentie ,cand o deslipiti de hartie,este sensibila ,sa nu se rupa!!!

Ingrediente pt crema:
8 galbenusuri
150 gr zahar
3 linguri cacao
150 gr unt
Eu am adaugat si 2 linguri mari de nutella.

Mod de preparare:
Galbenusurile se freaca cu zaharul si cele 3 linguri de cacao si se fierb pe aburi(bain-marie).Cand crema incepe sa se ingroase se da deoparte si se raceste.
Se freaca untul spuma si se adauga crema racita,lingura cu lingura,amestecand bine dupa fiecare actiune.

Asamblare: prima foaie+ crema+a doua foaie+ crema.Se da la rece.Pt cine doreste se poate face si o glazura.Noua ne-a placut mult de tot asa,am adaugat ca decor nuca de cocos.

Este de-a dreptul MINUNATA!!!:)








15 comentarii:

  1. super buna,nu am facut-o de tare multa vreme,am sa o fac cat de curand,mersi ca mi-ai amintit,,,,eu o mai fac si cu crema de vanilie,e la fel de buna,,,,,pupici!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. sa stii ca mi-ai dat o ideie, nu stii ce ai provocat la mine in gura, ploua cu galeata! cred ca e super delicioasa....

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu sint mare iubitoare de nuca, asa ca tup la papa buna. Pupici si bine-ai revenit cu retete delicioase.

    RăspundețiȘtergere
  4. Fetelor va multumesc de aprecieri!!!
    Prajitura este extraordinara...eu mi-am propus sa o repet cat de curand,:))

    Danutza,pupici dulci!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. sunt sigura ca-i minunata,dupa cum arata,felicitari,ti-a iesit foarte bine,n-am postat-o dar eu i spuneam altfel,sub alta denumire ,multumesc pt.vizita

    RăspundețiȘtergere
  6. Mirela, foile nu au nici un gram de faina? Asta e super, de aratat, arata bestial, cred ca am s-o incerc si eu cat de curand. Spor

    RăspundețiȘtergere
  7. Doinitza,pupici si multumesc si eu de vizita!:)

    Marami,da,foile nu au nici un gram de faina,sunt excelente...chiar ma gandeam ca foile le pot folosii si la alte combinatii,sunt foarte gustoase,daca iti place nuca,:))...spor si tie si un weekend placut!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ti-a iesit super! Felicitari! Cred ca e si tare gustoasa!

    RăspundețiȘtergere
  9. Mirela, reteta de crema e o reteta ungureasca, eu o am de la mama si mama de la bunica ei :). E exact ca si cea pe care ai postat-o tu. Eu o folosesc de fiecare data cand fac torturi aniversare, toti din familie cer reteta asta, desi am incercat si alte creme, nici una nu a avut succesul asteia. Merge excelent la blatul clasic pandispan insiropat putin...sau cu visine inauntru, sau ca ornament.

    Un An Nou fericit!

    Mihaela(salmi de pe spak) :).

    RăspundețiȘtergere
  10. dar la foi nu se pune faina?

    RăspundețiȘtergere
  11. am incercat o a iesit super buna!

    RăspundețiȘtergere
  12. Cate foi ies? Si cat sunt de lungi, asa aprox? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce dimensiuni trebuie sa aibă tava?

    RăspundețiȘtergere
  14. Din cele 8 albusuri faceti o foaie sau doua foi ? Ce dimensiune are tava ? Va multumesc. Arata super, vreau sa o incerc.

    RăspundețiȘtergere