duminică, 9 mai 2010

Rulouri bicolore cu nuca si glazura de ciocolata

Am aceasta reteta de la MONICUTZA de pe forumul Retete in imagini...o minunatie Moni,iti multumesc mult pt reteta...eu am facut mici modificari,dar rezultatul este minunat,:)).
ALUAT:
2 si 1/2 lingurite de drojdie uscata
240 ml de lapte cald
100 gr zahar
80 g de unt moale
1 lingurita de sare
2 oua
400-450 gr faina alba
coaja de lamaie

UMPLUTURA:
100 gr zahar brun
3-4 linguri nuca macinata
80 gr de unt moale

GLAZURA:
100 gr ciocolata
1/2 ceasca de lapte

Mod de preparare:
Se framanta un aluat,cu mana sau in masina de paine(eu de data asta l-am framantat cu mina,in urmatoarea ordine:
Laptele caldut in care am pus drojdia si am lasat 5 min, am pus apoi ouale amestecate ca la omleta, untul moalte, zaharul, sarea si faina .
Aluatul este un pic lipicios dar nu trebuie sa se lipeasca de maini...
Am lasat la crescut cca 1 ora,apoi am impartit aluatul in doua, intr-o parte am pus 2 linguri de cacao(am framantat pana cand s-a incorporat cacaoa in aluat) si o parte am lasat-o alba
Aluatul framantat se unge cu putin ulei si se mai lasa la dospit .
Pe masa de lucru se presara putina faina se rastoarna aluatul si se intind pe rand foi de forma unui dreptunghi (40/55 cm)

Se suprapun foile una peste alta

Umplutura
untul moale se amesteca cu zaharul si nuca apoi se intinde crema obtinuta peste blat .
Se ruleaza aluatul pe lungime, se taie cu ata in bucati de 4-5 cm
Se aseaza rulourile intr-o tava tapetata cu unt si faina sau cu hartie de copt.

Se lasa la crescut inca 30 de min apoi se pun in cuptorul preincalzit la 200 C pentru 10-15 min(depinde de cuptor)
Cat sunt fierbinti se glazureaza cu ciocolata topita in lapte .

Sectiune:


Inainte de a le pune la cuptor:




9 comentarii:

  1. hmmmm,tu le-ai concretizat chiar,ti-au iesit bine,trebuie si eu sa le fac cindva!

    RăspundețiȘtergere
  2. Alison,pupici multi,da,trebuie sa-i faci,sunt tare buni,mai ales in prima zi,:))...apoi se mai intaresc un pic dar cu o cana cu lapte merg la fix,:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bine arata!inca nu am incercat pana acum sa-i fac,dar cu siguranta in curand,le vine si randul lor.pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte bine arata,,,imi dai si mie?cred ca ar merge langa cesca de cafea care tocmai sorb din ea.Te pup si o saptamana frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  5. Gabriela,pupici multi si multam de vizita!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mirela,tiza mea,:))...cu cea mai mare placere te servesc,:)..sigur merg de minune cu cafea!!!
    Te pup dulce!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mirela.. super arata rulourile tale... apetisante rau... Eu am frica de aluaturile care se pun la dospit cu drojdie... totusi, cum povestesti tu pare tare simplu... Parca as vrea sa le incerc si eu... :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Tiza mea Mirela,pentu ca esti prietena mea virtuale te asteapta niste premii la mine.Te pup si duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  9. astea imi placeau tare mult,le facea mama prietene-i mele,mancam o gramada,sunt foarte gustoase

    RăspundețiȘtergere