Blat:
6 oua
6 linguri de zahar
1 plic Creme Ole de ciocolata
Crema:
200 ml smintina dulce
200 ml lapte rece
1 plic Creme Ole de vanilie
Glazura:
2 linguri apa
2 linguri zahar
2 linguri brandy
100 g ciocolata
100 g unt
Mod de preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri. Primele se bat spuma cu zaharul Apoi se adauga cite un galbenus La sfirsit se adauga praful de ciocolata se mai bate 45 de sec Se toarna aluatul intr-o tava de 20/30 cm unsa cu unt Se coace la 180 grade 25-30 min
Crema: Se pun intr-un bol smintina, laptele si praful de vanilie. Se bate 1 min, Se intinde uniform peste blatul rece si se baga la frigider.
Glazura: Se infierbinta apa, se adauga zaharul, amestecind. Dupa ce s-a topit zaharul, se adauga lichiorul si ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pina la topirea ciocolatei, apoi se adauga untul. Se mai tine pe foc amestecind pina se topeste si untul. Se lasa la racit. Cind a ajuns la temperatura camerei, se toarna pe prajitura si se intinde uniform.
Se da la rece pentru 2-3 ore.
Delicioasa aceasta prajitura,v-o recomand,racoritoare si foarte fina,:)
mmm,arata tare bine,cred ca si foarte buna!Te pup si o zi buna!
RăspundețiȘtergerearata fff bine si stiu ca-i tare buna!pupici!
RăspundețiȘtergereun deliciu! te pup,fata harnica!
RăspundețiȘtergerearunca si pe malul asta una!:)0
RăspundețiȘtergereMirela,e foarte foarte buna,nu e nici foarte dulce si e foarte fina,:)...te pup si-ti multumesc de vizita!!!
RăspundețiȘtergereMimi,pupici si mulumesc de vizita!!!
Flori,pupici multi draga mea!!!
Alisonule scump ,arunc cu cea mai mare placere,:))...pup dulce!
Prajiturile fine mie i-mi plac la nebunie,sa ti se topeasca in gura,mmmmmm!!!buna,buna!!!arata ca la cofetarie si mi se scurg ochii!!!pup!
RăspundețiȘtergereImi faci o pofta acum :) arata superb :)
RăspundețiȘtergereGabriela,pupici!
RăspundețiȘtergereLorenabr,mersic de vizita!!!
Arata foarte bine si sigur i-ar placea sotului meu, ca este cremoasa.
RăspundețiȘtergereGhiocel,pupici multi si multumesc pt vizita,:))
RăspundețiȘtergerevai arata de milioane si asta-mi place mult,n-am facut-o de un an
RăspundețiȘtergereBuna ziua. Amincercat si eu prajitura insa nu imi iese asa de groasa! Blatul nu este crescut iar exact din ingredientele de crema nu a iesit asa un strat gros. Cumva puneti cantitati duble?
RăspundețiȘtergereAm intrat pe blog-ul dvs pentru ca aratau prajiturile de la super in.... sus.O sa ma uit la reteta .Cred ca sunt prajiturile care imi plac mult,mult.
RăspundețiȘtergerePoti sa te uiti si pe blog-ul meu
http://retetelamama.blogspot.com/
Un gand bun pentru oamenii destepti care au stiut sa respire un aer mai bun ...ca cel de acolo din Florida.
Cu drag
Liliana Dumitru
cred ca prajitura arata excelent, numai ca e plina de chimicale (gen toate prostiile astea care se gasesc la plic)...refuz sa gatesc asa ceva...poate reusiti sa faceti o reteta cu ingrediente mai naturale..
RăspundețiȘtergereAm incercat si eu reteta ieri si toata lumea a fost multumita de prajitura:)
RăspundețiȘtergere