Ingrediente pt. foi:
50 gr unt
2 oua
100 gr zahar pudra
1 lingura miere
1 lingurita de bicarbonat stins cu zeama de la o lamaie
4 linguri lapte
500 gr faina
Din toate acestea se obtine o coca din care se coc 3-4 foi (eu intotdeauna am facut doar 3,folosesc o tava mai mare si nu imi ies 4) pe dosul tavii in cuptorul preincalzit. Se coc 5-10 minute pana se auresc deasupra.
Crema:
300 ml lapte+ 2 linguri zahar - se fierb impreuna.
200 ml lapte+ 6 linguri faina - se pun intr-un alt castron si se amesteca pana se dizolva faina.
Apoi se adauga peste laptele de pe foc,putin cate putin si se amesteca cu grija sa nu se faca cocoloase.Se face ca si o ciulama.Se ia de pe foc si se lasa la racit.
300 gr unt(sau margarina)+ 300 gr zahar pudra - se freaca untul cu zaharul si cand este racita "ciulamaua" de faina se adauga cu lingura cate putin pana se formeaza o crema pufoasa.
Se imparte in doua crema ,o parte se amesteca cu esenta de vanilie,iar cealalta jumate cu cacao si esenta de rom.
Asamblare: foaie+ crema vanilie+foaie+ crema cacao+ foaie
Se poate face si o glazura pt cine prefera,eu am lasat-o asa ,cu zahar pudra,ca ne place mai mult,:)
ce bine arata!
RăspundețiȘtergerearata bine , dar faina nu se pune la pregatirea foilor?
RăspundețiȘtergereSe pare ca nu ai citit toata reteta,
ȘtergereIngrediente pt. foi:
50 gr unt
2 oua
100 gr zahar pudra
1 lingura miere
1 lingurita de bicarbonat stins cu zeama de la o lamaie
4 linguri lapte
500 gr faina
Alison,te pup...e si foarte buna,noua cel putin ne place tare mult,:)
RăspundețiȘtergereAnonim,am adaugat si faina,am uitat de ea,:))
Excelenta! sunt sigura ca-i foarte buna.
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru reteta!
Hallo Mirela si Thanks pentru reteta si foto!
RăspundețiȘtergereSa odihneasca in pace bunicuta ta pentru ca ti-a mostenit o asemena reteta minunata!
Si eu iubesc f. mult prajiturile de odinioara.
reteta o i-au cu mine si sper sa o pun in practica cit de curind.
Un We.placut tie si familiei!
Cu prietenie
Laura S.
Nely,cu multa placere,sa o incerci sigur va v-a place,pupici!!!
RăspundețiȘtergereLaura,cat ma bucur ca mai vizitat,iti multumesc mult de tot pt aprecieri si cuvintele frumoase!!!
Tu esti o bucatareasac desavarsita,ador blogul tau,din pacate in ultimul timp nu am prea apucat sa blogaresc...abia ajung sa pun retetele,:))
Sper sa va placa prajiturica,noua ne place tare mult,:)
Iti doresc si eu un weekend minunat si familiei la fel!!!Te pup dulce!!!
Cu drag,Mirela
retete de la bunici si mame....retete cu foi..gustul copilariei mele ....vremea cand batrana si buna mea mama ,care nu mai este de multi ani printre noi ne pregatea delicatesuri....asa cum eu n-am sa pot sa fac vreodata...nu trebuie sa lasam sa moara aceste retete pentru care mamele si bunicile noastre au trudit si le-au adunat cu greu,nu era internet si tv-emisiuni culinare....macar atat sa facem ,sa transmitem mai departe....felicitari pentru reteta!!
RăspundețiȘtergerebicarbonat de sodiu sau de amoniu?
RăspundețiȘtergerefoarte buna
RăspundețiȘtergereBună
RăspundețiȘtergereCam cata cacao si rum
ricafel44@gmail.com
Are un gust foarte bun. Multumim de reteta.
RăspundețiȘtergere