duminică, 9 ianuarie 2011

Cozonacel cu nuca...reteta lui Clau.






Clauditza mea draga,mersic de reteta,rapida si foarte gustoasa,:)).




Aluatul:
2 galbenusuri,
150 gr. margarina,
zahar vanilat,
100 gr. zahar,
coaja de lamaie rasa,
jumate de cub de drojdie(sau un plic de drojdie uscata)
200 ml lapte cald,
200 ml iaurt cremos
500 gr. faina.

Se prepara aluatul de drojdie,se lasa la dospit o ora,intre timp se bat albusurile spuma cu 2 linguri zahar si 100 gr.nuca pt umplutura.

Se coace in cuptorul preincalzit la o temperatuta medie,circa 45 minute
Eu i-am pudrat cu zahar pt ca mi-au iesit foarte crapati,:))

Ar fi trebuit sa fie melcisori cu nuca,dar pt ca aluatul mi-a iesit cam moale l-am facut sub forma de cozonac,:))..foarte bun ,am mancat si eu si Robert ca spartii,:))...cu lapte e si mai yamiii...:))...



6 comentarii:

  1. Buna,
    Am dat upload la acele poze care mi le-ai cerut pe profilul meu de yahoo si anume
    http://profiles.yahoo.com/andyk1978/images
    Astept o parere!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. nu inteleg, margarina e asa nociva, totusi, mai sunt oameni care o folosesc( pacat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru alte idei de prajituri de casa foarte gustoase puteti incerca la http://www.scs.ubbcluj.ro/~mmir0646/prajituri%20de%20casa.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    RăspundețiȘtergere