vineri, 21 ianuarie 2011

Amandina


Blat:
-6 oua,
-6 linguri de apa rece,
-300 g zahar,
-250g faina+50g cacao
(aici puteti jongla cu proportiile, cantitatea de faina este de 300 g, dar scadeti din cantitate cata cacao vreti sa puneti),
-1 praf de copt,
-zahar vanilat si esenta de rom
Crema:
-1/2 l lapte,
-3 galbenusuri,
-3 linguri de faina,
-6 linguri zahar,
-4 linguri cacao,
-150g unt sau margarina
-2 linguri zahar pudra;
Sirop:(de zahar ars)
-8 linguri zahar,
-3 cani apa;
Glazura:
-200 cioco (alegeti ce vreti, amara, cu lapte),
-75 ml frisca lichida
Preparare:
Blat:
-se separa albusurile de galbenusuri
-albusurile se bat cu zaharul si apa pana sunt tari bine, se adauga galbenusurile puse treptat;
-faina se amesteca cu cacao si praful de copt si se pune in compozitie (in acelasi timp aprindem cumptorul sa se incalzeasca)
-compozitia se toarna in tava in care am pus hartie de copt
Crema:
-se amesteca zaharul, faina, cacao
-se adauga si cele 3 galbenusuri, apoi si laptele si se amesteca bine pt omogenizare
-se pune pe foc mic si se amesteca incontinuu, ca sa nu se prinda, pana se ingroasa
-cand e gata, se pune la racit
-se bate spuma untul cu cele 2-3 linguri de zahar pudra
-din crema racita se pune cate un pic in bolul cu untul batut si se mixeaza pana se incorporeaza toata budinca .

Glazura se face punand pe foc 75 ml frisca lichida in care am rupt 2 ciocolati .Se amesteca pe foc pana la dizolvarea bucatilor de ciocolata Se toarna peste blatul taiat bucati .

Extraordinara reteta,au iesit delicioase Amandinele...Felis,mii de multumiri!!!


Si cateva fara glazura,ca mie imi plac si asa,;))...super bune!!!!










12 comentarii:

  1. Super aspectuoase!!! Felicitari . Pofta buna la ele!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mirela am visat azi noapte amandinele ,nici nu stii cata pofta mi-ai facut ...arata super .Weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce frumoase sunt,mmmmm,dar si bune.Pup!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Fetelor,va multumesc mult pt aprecieri!!!

    Au iesit foarte bune!!!:))

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata numai bune de papat ;) :)) am salvat reteta, sper sa o fac si eu cu vreo ocazie.

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna seara !Felicitari pt.amandina.Tocmai ce am terminat cu crema si trec imediat la asamblat.Este ,si o spun sincer ,cea mai buna crema pe care am facut-o eu vreodata.Pana acum faceam varianta cu galbenus crud ,dar acum ca am un copilas mic m-am gandit sa fac o crema fiarta pt amandina .Si uite asa am ajuns la dvs pe blog dupa vreo luna de cautari si de citit retete.Felicitari pt blog aveti retete bune ,cu siguranta am sa vin mai des in vizita,deja l-am trecut la favorite.
    Cu drag, Nicoleta.
    Sarbatori Fericite va doresc !

    RăspundețiȘtergere
  7. buna reteta , iamiii, cu precizarea ca la sirop eu am adaugat esenta de rom si cappuccino. insa la blat nu am gasit sa se foloseasca apa care apare la ingrediente... abia am facut prajitura , nu am primit inca 'aprecierile' de la cei din familie(sper sa le placa si lor ca eu am am gustat-asa cum ii sta bine unui bucatar). un an nou mai bun cu Dumezeu va urez! Silvia T.

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte buna. Preferata mea

    RăspundețiȘtergere