Tortuletul acesta l-am facut pentru draga mea prietena Marga,o dulce si o scumpa ca si tortul,:))
FOILE:
6 albusuri
330g zahar
200g alune macinate(eu am pus nuca macinata)
90g faina
Se bat albusurile spuma,se adauga zaharul si se continua baterea pana se face o spuma tare tare.Apoi se amesteca alunele/nuca cu faina si se incorporeaza impreuna in albusurile batute,cu miscari usoare de jos in sus.Se coc 3 foi pe dosul tavii,pe hartie de copt,in cuptorul incins la 180 de grade.
CREMA:
500ml lapte
200g zahar
100g faina
6 galbenusuri
500g unt/margarina
arome de vanilie si zeama si coaja de la doua portocale
Se amesteca galbenusurile cu zaharul,faina si laptele si se fierbe crema pe foc mic.Cand incep sa capete consistenta se adauga aromele si razatura de portocale si se pune la racit.Apoi se mixeaza cu untul/margarina si se mai adauga arome dupa gust.
Se pune prima foaie si se intinde crema,se pot adauga bucatele de nuca/alune/stafide peste care se pune a doua foaie si repetam operatiunea de sus,peste ultima foaie se pune crema si se orneaza dupa cum va place.
Eu tortul acesta l-am ornat cu frisca si fructe ,dupa dorinta sarbatoritei,:).Se lasa la rece pana a doua zi si apoi se serveste,este DELICIOS...crema are un gust fin de portocale.
V-am spus ca e o scumpa,nu?!:))...La multi ani Margotelule!
minunat tortuletul,mirela!felicitari si la multi ani prietenei tale!
RăspundețiȘtergereO felioara asa as cam manca si eu :P
RăspundețiȘtergereLa multi ani prietenei tale si multa sanatate!
Mirelus mama ce deliciu ai facut mataluta aici, ador foile bezea, super combinatie,sa traiasca Marga,sa fie iubita si fericita si tu la fel, pusici.
RăspundețiȘtergereFoarte apetisant tortuletul tau! La multi ani pt prietena ta si tie cat mai multe bunatati cu care sa ne incanti privirea!
RăspundețiȘtergereFa cumva si ne trimite si noua o felie,paren tare bun.Succes pe mai departe!
RăspundețiȘtergereispititor tort! :D la multi ani, prietenei tale! :D
RăspundețiȘtergereSuper tort!...si numele!Felicitari si "La Multi Ani! prietenei tale!
RăspundețiȘtergereAlison,iti multumesc!Te pup dulce!
RăspundețiȘtergereFlorena,cu multa placere te servesc cu o felioara...dar doar una?..hihihi...te pup draga mea si multumesc pt urari!Le transmit si eu mai departe,:))
RăspundețiȘtergereCLAUDITZA,multu mult de tot de urari!Esti o scumpa ca intotdeauna,te pup dulce dulce si imi cer mii de scuze ca nu am mai ajuns pe la tine,pe blog,:)...sunt tare ocupata,poate reusesc sa-ti povestesc intr-o zi,:)..cu scoala asta..sti tu...te tzuc apasat!!!
RăspundețiȘtergereLivia,multumesc de aprecieri si pt urari,le transmit si eu mai departe,:))..pupici si multe multumiri ca ai poposit si pe la mine pe blog:))...succese multe si tie,ca am vazut eu ce minunatii faci si tu,:))!!!
RăspundețiȘtergereMarcu,eu pot doar s-o arunc cumva cu avionul feliuta,:))...sau doar virtual,din pacate...distanta asta,:))...multumesc pt popasul pe blogul meu!!!Numai bine si succese si tie!!!
RăspundețiȘtergereDiamond,multumesc draga mea,intradevar ispititor,:))...pupici multi!!!
RăspundețiȘtergereMirela, ti-am cam dus lipsa. Te iert ca ai venit cu o asa faina sectiune de inghit numai in sec Salutari din Hamburg Cami
RăspundețiȘtergereCarmen,pupici multi si multumim pt urari!!!
RăspundețiȘtergereCami,hihihi,esti scumpica tare tu!!!Din pacate am sa tot lipsesc pt o perioada...mai rar pe la bucatarie...am inceput o scoala si imi ocupa tot timpul,:))..plus ca am si camera foto stricata,:((...dar ma bucur ca nu mai dat uitarii,:))
RăspundețiȘtergereTe pup dulce draga prietena si-ti doresc numai bine!
Mirela fie 2 felioare :P arata tare bine cele 2 straturi de crema;)
RăspundețiȘtergereTe pup si imbratisez cu drag!
Iubito, imi dai voie sa te parasesc pentru 2 saptamini ? Plecam simbata in concediu-hipi hurra ! Imi esti o prietena adevarata ! i tzuc you Cami
RăspundețiȘtergereWow....a mai ramas putin din tort :D ? La multi ani Marga! Mirela mi-a fost dor de tine. Pusici si succes la scoala.
RăspundețiȘtergereMiki,pupici multi,pt tine,sigur a mai ramas o feliuta,hihiihih...si mie mi-e dor de tine,nici pe mess nu am mai ajuns,:)...mersi mult de urari!
RăspundețiȘtergeredelicios! la multi ani sarbatoritei! te puppp Mirela!
RăspundețiȘtergereDraga Mirela, felicitari pt. retete, poze, mereu intru pe blogul tau, adica in fiecare zi ma uit ce papa bun ai facut:)) Mor dupa blatul asta din albusuri si nuca dar am incercat si eu o data si nu mi a iesit. Intrebarea mea la tine este: cum coc pe rand cele 3 foi? Cat timp se coace una restul compozitiei nu se lasa fiind din albusuri??? Pup si mult succes pe mai departe:)
RăspundețiȘtergereAnonim,iti multumesc pt aprecieri!
RăspundețiȘtergereEu coc pe rand pt ca nu am mai multe tavi de dimensiunea aceea,:)...nu se lasa compozitia,este destul de ferma fiind multa nuca...dureaza cam 10-15 minute pana se coace o foaie,depinde cat de groasa o faci...dar de lasat ,compozitia ce a ramas in castron, nu se lasa..deci cu incredere poti incerca acest tort...mie mi s-a parut foarte usor de facut,:))...spor la treaba si sa ma anunti cand ti-a iesit tortuletul!:)
Numai bine!
Flori,si eu te pup!Multumesc de vizita!
RăspundețiȘtergere