O prajitura foarte buna pentru amatorii de nuca,cu foarte multa
nuca!!Reteta originala este din revista Practic in bucatarie,editie mai
veche.
Ingrediente:
·
7 oua
·
2 cani cu nuca prajita
·
14 linguri zahar
·
7 linguri nuca macinata
·
3 linguri faina
·
1 praf copt
·
400 ml frisca lichida
·
400 g crema ciocolata(finetti)
·
300 g biscuiti obisnuiti
Tapetam o tava cu margarina si faina (eu am folosit hartie de copt) si
punem nuca prajita atat cat sa acopere fundul tavii.
Pregatim apoi un blat :7
albusuri,7 linguri zahar,7 linguri nuca macinata,cele 3 linguri de faina si
praful de copt.Turnam in tava peste nuca si dam la cuptor.
Cand blatul este copt,il lasam putin sa se odihneasca,il rasturnam cu
nuca deasupra si il ungem cu crema de ciocolata.
Peste crema de ciocolata,punem
biscuitii inmuiati in cafea.Dupa aceea pregatim crema din cele 7 galbenusuri cu
cele 7 linguri de zahar si 3 linguri de apa,care le punem pe baie de aburi,le
fierbem pana se ingroasa si lasam la rece.
Intre timp cat se raceste crema,batem frisca,apoi amestecam bine cu
crema de galbenusuri si punem pe deasupra blatului in strat uniform.
Pudram cu
cacao si o lasam la frigider cateva ore!Delicioasa!!!:)
Sarbatori fericite! Un Craciun cu pace in suflet, cu ganduri pozitive si un an 2014 mai bun!
RăspundețiȘtergereSarbatori Fericite! Un An Nou Bun! :D :D
RăspundețiȘtergereCe bine arata!
RăspundețiȘtergereImi spui te rog dimensiunile tavii tale?
Multumesc anticipat!
Succes la bucatarit!
Mada
in ce tava ai copt? :)
RăspundețiȘtergeremi-am dat seama cand am batut baltul, tava 25*35 :) a iesit perfecta!
RăspundețiȘtergere