Ingrediente aluat:
500 gr faina
250 ml lapte
125 gr zahar
100 gr unt topit
25 gr drojdie
4 galbenusuri
2 albusuri
arome: esenta rom,vanilie,coaja de lamaie si de portocala
un varf cutit sare
Preparare:
Pt. Maia: Drojdia se freaca cu cateva linguri de lapte indulcit si cateva linguri de faina.
Se acopera apoi cu faina si se lasa la crescut pentru 10-15 minute.
Faina se pune intr-un castron cernuta.Zaharul se dizolva in laptele cald,apoi se adauga galbenusurile,albusurile,sarea,untul topit caldut,aromele si Maiaua. Se framanta bine toate cat puteti de mult,sau se poate pune la masina de facut paine.
Se lasa 1-2 ore la crescut.
Am impartit apoi coca in 2. Am intins prima parte si pus-o in tava. Peste am pus compozitia de branza,apoi se pune a doua parte. Se unge cu ou.
Se lasa la crescut pentru inca 30 minute si se da la cuptor la foc mediu,325 F(cca180 C)
Compozitia de branza:
500 gr branza de vaci
200 gr zahar
250 gr smantana
2 oua
coaja de lamaie
Asa arata inainte de coacere,:))
Dupa coacere,:))
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu