Ingrediente -pentru aluat:
600 gr faina
200 ml lapte
100 gr zahar
50 gr unt
2 oua
7 gr drojdie uscata
-pentru umplutura:
200 gr zahar brun
100 gr unt
2 linguri scortisoara
-pentru glazura:
100 gr unt
50 gr zahar pudra
100 gr crema de branza
600 gr faina
200 ml lapte
100 gr zahar
50 gr unt
2 oua
7 gr drojdie uscata
-pentru umplutura:
200 gr zahar brun
100 gr unt
2 linguri scortisoara
-pentru glazura:
100 gr unt
50 gr zahar pudra
100 gr crema de branza
Mod de preparare:
Amestecam faina cu drojdia. Adaugam ouale batute cu zaharul, untul topit si laptele caldut. Framantam un aluat pe care il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Intindem o foaie de aluat nu foarte groasa.
Intr-un bol amestecam zaharul brun cu scortisoara si cu untul moale pana obtinem o pasta. Intindem pasta obtinuta deasupra foii de aluat in strat uniform.
Amestecam faina cu drojdia. Adaugam ouale batute cu zaharul, untul topit si laptele caldut. Framantam un aluat pe care il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Intindem o foaie de aluat nu foarte groasa.
Intr-un bol amestecam zaharul brun cu scortisoara si cu untul moale pana obtinem o pasta. Intindem pasta obtinuta deasupra foii de aluat in strat uniform.
Rulam strans foaia de aluat si obtinem un rulou.
Cu un cutit ascutit taiem ruloul felii groase
cam de doua degete.
Asezam melcisorii obtinuti in tava tapetata cu
hartie de copt lasand distanta intre ei pentru ca vor creste la copt.
Dam la cuptor pana se vor rumeni usor.
Pentru glazura frecam crema de branza cu untul si
zaharul pudra pana obtinem o pasta omogena. Imediat ce scoatem rulourile din
cuptor le ungem din belsug cu glazura.
Le servim calde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu