duminică, 19 iulie 2009

Galusti cu prune

Galusti cu prune sau Gombotze cum le mai zice la noi in zona,:)...imi plac atat de mult,incat nu am asteptat sa apara prunele acelea mici pt galusti ci am cumparat un fel de Ringlote,prunele acelea rotunde si mai mari,dar inchise la culoare...au iesit galustile mele tare fain,dar putin acrisoare pt ca aceste prune sunt mai acre ca prunele obisnuite .
Eu nu respect nici o reteta,:)..fac la ochi din: 2 cartofi fierti si sfaramati,faina cat cuprinde,un ou ,zahar vanilat si coaja de la o lamaie..ies dementiale,:)))....nu fac aluatul foarte tare,nu il intind pe masa,ci il las mai moale si rup din el pt a face galustile..apoi pun la fiert si intre timp pregatesc intr-o cratita pesmetul prajit in putin unt...la sfarsit amestec cu zahar,dar nu foarte mult...las la latitudinea fiecaruia zaharul,in functie de cum plac,mai dulci sau mai acrisoare,:)) ...mi-au iesit 18 bucati din aceasta compozitie.
Astea sunt Gombotzele mele,cu mult pesmet,ca asa imi plac,:))...




O poza mai de aproape,:))..



Buneeeeee,tare,:)!!!




9 comentarii:

  1. Mirelus that's the girl, astea se numesc bucatarese, nu alea cu cantarul si gramajul, te tzuc, cand am auzit de ringole,yamiiiii,tre sa ma risc sa fac si eu, nu prea au gust prunele astea,dar mai otzara si merg home face mama gomboti, yupiiiiiiii.

    RăspundețiȘtergere
  2. That looks so interesting, I've never seen anything like that before!

    RăspundețiȘtergere
  3. mirela,o singura data am papat...aici in iasi nu se prea fac...adica eu nu stiu sa fac.stiu ca mi-au placut ,iar alea tale 'delicioase!

    RăspundețiȘtergere
  4. La noi se papa cu sos de vanilie... o zi buna ! Cami

    RăspundețiȘtergere
  5. Claudia,pupici,hihihi,esti scumpa!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. John,:)),it's a romanian-hungarian dish,very good.You have to try it,:)!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Alison,la noi in Brasov se face vara,sau toamna, cand apar prunele...eu stiu reteta de la bunica mea,care era unguroaica,:))...le ador,:))..dar de exemplu sotul nu le mananca,desii e tot brasovean,:))..e chestie de gust,:))
    Te pup dulce!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Cami,merci la fel,si tie o zi superba!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. si noua ne plac gombotii si eu i-am postat,am servit pe cineva si nu ia venit sa creada ca sunt facuti din cartofi si prune

    RăspundețiȘtergere